Dostinex a měsíčně

Velký prolaktin? Snižuji 2627. Je to pro mě velmi špatné, měsíční a bez něj

Pah pah, ale ne velký. 700 něco. Nepamatuju si přesně

A test to neudělal?

Ne, bojím se zklamání))

Mám 2 roky na dostiniks... Nikdy jsem neměl žádné problémy s menstruací, vždy včas))

Je možné ho pít tak dlouho?

Jak mi lékaři říkali, že na něm sedí minimálně 2 roky... tak to udržuji pod normou... teď je to přestávka na 2 měsíce a na MRI... a po 2 měsících ji znovu vezmu..

V posledním cyklu, když to Dostinex užíval, přišli měsíční na 41. Nic se neobtěžovalo ani nebolelo.

Jsem na 2. měsíci léčby prooaktinu ZAB))) nebyl test proveden!?

Ještě ne, mám strach ze zklamání ((

A příznaky před zpožděním byly jaké vlákno?

A navíc drozd vyrazil. Nikdy nebyl

Obecně platí, že bez ohledu na to, co jsem se dozvěděl o B ještě před zpožděním, jsem velmi nemocný s teplotou, roubík byl, když hrdlo bylo psykyala, teď je vše v pořádku, jen špatné, když nejíme, a když to bude snazší)))

Může to být označení)):

Zatraceně, na to tak čekám

Proveďte test, bez ohledu na to, jak jste, zpoždění vás

Zapomněl jsem vám připomenout, že pokud je test pozitivní, okamžitě darujte krev hgch a ujistěte se, že máte progesteron, jinak mám nízkou hladinu, existuje hrozba

Ok, díky za info)

Při dosintexu nikdy nedocházelo ke zpožděním, naopak, vše je na pozoru.

Blog blogu YuliaKiss

Týden zpoždění, dostinex. mozek brzy exploduje!

Tento záznam byl zaslán 15. prosince 2014 uživatelem YuliaKiss

7,704 zobrazení

Na Dostinex jsem pil tři měsíce, abych snížil prolaktin! Cyklus je stabilní 28-29 dní! Za sto let nebylo žádné zpoždění! A pak máte týdenní zpoždění! M měl začít minulý úterý! Včera a dnes jsem provedl dva testy frau, oba negativní!

Co to mohlo být?

Vždycky jsem si myslel, že Dostinex redukuje prolaktin, jen normalizuje cyklus! A tady nějaké selhání. Navíc to není poprvé, co piju tento lék na snížení prolaktinu, všechno bylo v pořádku!

možná ne kvůli dosintexu? Kdo stál?

Dostinex a měsíční zpoždění

Byl tam vysoký prolaktin. Lékař minulý čtvrtek předepsal dostinex půl pilulky jednou denně. Jen pár dní jsme museli začít svou dobu a chtěli jsme se podívat na analýzu, abychom zjistili, jak by se mohla snížit. Měsíc ale nepřišel. Již 4 denní zpoždění.

Nechápu, co se děje. Léčím můj prolaktin s dostinex, ani nevím, jestli se stalo ovulace. a náhle zpoždění. Už čtvrtý den. Neexistují žádné výboje, kromě průhledných, žaludek nebolí jako před menstruací. Včera jsem byl ještě nemocný (prsa mlčí. Test se zdá být prázdný. Mohl by to být zpoždění na pozadí prolaktinu?

Dobrý den! Piju dostinex první měsíc kvůli vysokému prolaktinu. Zpoždění je tedy již 5 dní. Je to od něj? Udělal jsem test - negativní. Ano, ve skutečnosti jsme neplánovali dítě a chránili. Ale nevím, co si mám myslet. Můžete čekat déle, než začnete nebo běhte k lékaři? Měl to někdo?

Dobré odpoledne Dívky, pomozte mi s radou) V důsledku hormonálního narušení mi lékař předepsal duphaston 1t / 2 krát denně, aby se udržela hladina progesteronu (piju 2 cykly) a dosinexu ke snížení hladiny prolaktinu (výsledek testu ve 3. den cyklu - 550) 1 / 2t 2 krát týdně. Dostinex vypije první cyklus. Teď tři dny zpoždění, pět dní ho hodí do horečky, pak v zimě. Těhotenský test je negativní (provádí se během dne, ne ráno). První den zpoždění po pohlavním styku byla bolest jako by.

Ahoj všichni Chci napsat svůj příběh. Je škoda, že jsem se nezaregistroval na stránkách dříve, abych s vámi komunikoval, našel podporu, podělil se o své zkušenosti. Koneckonců, jsme spojeni jediným cílem - naše děti, velká touha porodit zdravé dítě, naše vlastní krovinochka, ale z nějakého důvodu, pro některé z nás, to ještě nefunguje. Budu psát vše v pořádku. A tak. Je mi 28, můj manžel je 30 let. Plánujte dítě od roku 2013. Mám nepravidelný menstruační cyklus. Celý život, tak dlouho, jak si vzpomínám, mé období šlo jako hrozné. Ale

Ahoj holky! Jsem 28 let těhotenství nebylo. Tváří v tvář problému nadměrného prolaktinu 4-násobkem příčiny adenomu hypofýzy. Užívám Dostinex rok, ovulace se obnovila a menstruace také. cyklus se stal stabilním po dobu 28 dnů. Tento měsíc není zpoždění 7 dnů těhotenství. Velmi se obávám, co se se mnou stane, když mnou zmizely mé doby (((((Pokračuju).

Ahoj holky, mám delema. vzhledem k tomu, že prolaktin je zvýšený, stále nemůžu otěhotnět.. Lékař mi předepsal, abych dostal Dostinex 1/2 tabletu 2krát týdně. Pila jsem to jen 2 týdny (ukázalo se, že jsem pil jen 2 tablety) a teď musela jít každý měsíc. Před 5 dny, ale stále tam nejsou.. Kdo ví, jestli tento lék ovlivňuje cyklus nebo ne? Četl jsem už o tom mnoho fór, většina píše, že naopak by tento lék měl normalizovat cyklus y.

Dobrý den! Piju dostinex první měsíc kvůli vysokému prolaktinu. Zpoždění je tedy již 5 dní. Je to od něj? Udělal jsem test - negativní. Ano, ve skutečnosti jsme neplánovali dítě a byli chráněni bariérovou metodou. Ale nevím, co si mám myslet. Stejně nějak otěhotněla? Nebo věřte testu? Můžete čekat déle, než začnete nebo běhte k lékaři? Měl to někdo? Obávám se, že když se zvedneme, dcera byla také na dostynek. Ale pak bylo vše podle plánu, snažil se, ne.

V říjnu ultrazvukové vyšetření určilo, že v tomto měsíci nedochází k žádné ovulaci, nedošlo k žádné menstruační periodě: došlo ke zpoždění 7 dní, po kterém se menstruace nazývala Norkolut. Poté 5 DMC darovalo prolaktin - 37 ng / ml (norma - 4,79 - 23,3), TSH - 4,92 μMO, ml (norma - 0,27 - 4,2). Udělali ultrazvuk štítné žlázy - vše je normální. Neexistoval dominantní folikul, ovulace se nepředpokládala. Lékař předepsal Dostinex 0,5 tab. 1 krát týdně pít 2 měsíce, pak znovu.

Naše první těhotenství :) Šest měsíců neúspěšných pokusů, a pak, když přešli k dalším otázkám, najednou zpoždění a dva proužky na tři testy v řadě. Můj příběh je trochu neobvyklý. Cyklus byl vždy dlouhý a nepravidelný, ale stojí za to trochu nervózní, protože menstruace byla zpožděna o měsíc nebo o dvě a půl roku. Zatímco v jednom bodě nezmizel úplně. O šest měsíců později jsme zahájili vyšetření, které prokázalo přítomnost hypofýzy prolaktinomů. A začala dlouhá léčba s dostinexem, což nepřineslo mnoho výsledku. Prolactin držel.

Dobré odpoledne) Nemyslel jsem si, že bych psal svůj příspěvek, ale stalo se to - potřebuji vaši radu nebo možná někdo měl podobnou situaci. Můj manžel a já plánujeme těhotenství. Už půl roku jdu ke svému gynekologovi, všechno to začalo porušením MC, ukázalo se, že harmonické pozadí bylo narušeno, vypil jsem ho Dostinex 2 měsíce, měsíční poté, co nešel (zpoždění téměř 2 měsíce), cystická formace byla odhalena na ultrazvuku a zázrak o několik dní později Poté, co Uzi přišel kritické dny, přešel analýzu.

Dívky, tato situace - jedna manželská manželka se shodla a teď si myslím, že můžu být těhotná. Bohužel jsme to ještě neplánovali (to se stalo asi 2-3 dny po menstruaci. Jaká je pravděpodobnost těhotenství a kdy mohu test udělat? Neexistují žádná zpoždění. Pro menstruaci je ještě asi týden. A já se obávám., ale stále mám problém s prolaktinem, který prostě přestal pít dostinex, je možné, že tento prolaktin opět jde nahoru a znovu.

Piju L-tyroxin a Dostinex. Dnes 3 dz, udělal test je prázdný. nic strašně známého jednoho pásu

- Tim, myslím, že mám opět zpoždění. - No, udělejme test. - Oh, jeho, my jsme ještě tento měsíc, podle mého názoru byly daleko od ovulace. - No, podívej se, jak chceš. - No, pokud nepřijdou v pondělí, pak v úterý udělám test. - Dohodnuto. Tento dialog byl na pokladně v supermarketu. Zakoupili jsme výrobky k označení domácnosti. Večer čeká na hosty. Bylo to přesně před rokem. Připravil jsem si celý jídelníček a dokonce jsem si všiml.

Včera jsem šel k lékaři s opakovanými výsledky hCG - ke kterému mi řekla, že teď si můžete být jisti těhotenstvím. Tak jsem si to uvědomil už dávno)) Obával jsem se něčeho, náhle ektopického. Četl jsem palačinku. HCG roste dobře, takže lékař řekl, že není důvod k podezření na mimoděložní. Ale ještě jsem se na židli nedívala, protože ten nápad byl, že nedochází k žádnému zpoždění (můj cyklus se vznáší 29-35 dní. Takže včera byl jen 35. den). Řekl v sobotu.

Dobré odpoledne, milé děvčata. Byl jsem na BB více než rok, jen jsem to četl, každý den, spolu s každým, kdo jsem byl šťastný a pláč, spolu s každým, o čem jsem o tom malém snil. Každý den! A tak uplynulo více než jeden cyklus. Ihned jsem prošel testy, našel jsem svého lékaře. Pak došlo k havárii s cyklem. Snažil jsem se bóru uterk, actifert (kvůli němu nebo ne, ale na druhý den mé období začalo - to bylo 15 dz), dal jsem guinea na dyuf, menstruace šel normálně, ale těhotenství nenastalo. Pak G přišel dolů.

Četl jsem vás 28 týdnů určitě) Chci psát všechno a nedorazím do svých rukou, ale chápu, že paměť mě opouští a měla bych ji zachytit pro příběh. Dnes přesně 30 týdnů. Co bylo od památné: Míchejte v 17 a 2, otoky od 20. týdne (nohy), na Fraksiparine s ne.

Dobré odpoledne holky! Čas se blíží další čajové párty, přečetl jsem si nějaké čtení pro přestávku s cookies o tom, jak jsem šel do Alice, jak jsem neposlouchal lékaře nebo vůbec nic. Náhle to bude užitečné. Můj nádherný první manžel, se kterým máme stále přátelské vztahy, zoufale nechtěl děti. Podařilo se mi ho však ihned po registraci přesvědčit, s odvoláním na různé hloupé důvody, a to bylo epické selhání. Nikdy to neudělejte: dítě musí být vzájemnou touhou, jinak bude katastrofa. Nebo s největší pravděpodobností.

Je známo, že po porodu potřebuje ženské tělo určitý čas pro orgány a systémy, které prošly změnami během těhotenství a porodu, aby se vrátily do normálu. Obvykle trvá 6-8 týdnů. Výjimkou jsou prsní žlázy a hormonální systém: k jejich obnovení je zapotřebí více času. Je spojen s hormonálními změnami spojenými s obnovou menstruačního cyklu. Tento složitý proces si zaslouží podrobnou diskusi.

Dívky, tato situace - jedna manželská manželka se shodla a teď si myslím, že můžu být těhotná. Bohužel jsme to ještě neplánovali (to se stalo asi 2-3 dny po menstruaci. Jaká je pravděpodobnost těhotenství a kdy mohu test udělat? Neexistují žádná zpoždění. Pro menstruaci je ještě asi týden. A já se obávám., ale stále mám problém s prolaktinem, který prostě přestal pít dostinex, je možné, že tento prolaktin opět jde nahoru a znovu.

Holky, ahoj! Chci slyšet váš názor a naučit se své zkušenosti. V tomto cyklu se zdá, že všechno bylo stejné jako v jiných. Kdo se stará, velkom v mém deníku. Cyklus byl obnoven v prosinci. Piju eutiroky a dostineks. Dříve nastavena spkya. Cyklus se stal 38 dny. Tak to bylo až do tohoto měsíce. Zpoždění 4 dny. Dnes jsem nemohl vydržet a šel na ultrazvuk. Výsledek mě šokoval. Žádné cysty nebo cokoliv jiného. To se nikdy předtím nestalo, nebo tam byly cysty nebo tak něco.

Je mi 25, můj manžel 27. Diagnóza: PCOS + varikokéla 1. stupně + chronická prostatitida. Byl jsem diagnostikován v roce 2010 kvůli neustálým věděním o krvácení déle než dva týdny, viděl jsem více než dvakrát větší vaječníky rozšířené ultrazvukem a na základě toho byla diagnóza provedena. Vitamin E byl předepsán hemostázou a poslán domů. V roce 2012 byla přijata do nemocnice se stejnými sekrecemi, opět podél ultrazvuku, zvětšeny vaječníky a tato diagnóza byla opět provedena. Navíc je nalezena cervikální eroze + difuzní fibrocystická mastopatie, předepisuje se duphaston.

Ahoj všichni Jak nabral přišel a bylo na mě, abych se na těchto stránkách zaregistroval. již datování lokalit a tak dále. a místo pro nastávající matky, zajímalo by mě, jak se věci mění v životě? zájmy, požadavky a touhy Nyní slovo budoucí matka pro mě zní jako něco zvláštním způsobem) vřele a jemně. střih! Děkuji vám, že jsem dospělá teta, která mě přivedla.

Bylinné antiandrogeny 09/29/2010 http://agideliya.com/kak-stat-uxozhennoj/rastitelnye-antiandrogeny/ Chcete-li lépe pochopit, proč je třeba užívat bylinné antiandrogeny - čtěte můj příspěvek "Hlavní příčina zanedbávání žen". Pokud se v kostce, pachatelé akné, mastnou pleť a vlasy, s jejich následné ztráty a nežádoucí vegetace na těle jsou téměř vždy androgeny - mužské hormony. Nadměrně se produkují a působením enzymu se 5-alfa reduktáza přemění na dihydrotestosteron (DHT). On zase způsobuje viditelné poškození oka. Úkoly rostlinných antiandrogenů: - normalizují hormony - snižují nadbytečnost.

Četl jsem, čtu a psát téměř rok. Všechny odpovědi na otázky byly nějakým způsobem samy o sobě. A tak jsem si uvědomil, že potřebuji alespoň systematizovat, popsat všechno, co jsem dělal na „cestě“ k dlouho očekávanému dítěti. Teď jsem na křižovatce, nevím, kam jít, co mám dělat. A já jsem plánovaná osoba))) Potřebuji vědět, co dál. Proto bych byl vděčný, kdyby ti někdo řekl kroky!) Dlouho jsem viděl OK Triregol, když jsem skončil svůj měsíční tam byly 3 měsíce.

Tak jsem našel webové stránky, kde můžete blogovat. Udělal jsem to z toho důvodu, že chci mít kroniku času, kdy se snažím stát matkou. Pravděpodobně později budu nostalgicky opakovat. Jmenuji se Nastya, je mi 30 let, děti přemýšlely o dětech posledních 7 let, začali aktivní pokusy pouze od července 2014. Před tím bylo nutné, aby zdraví a život byly v optimálním stavu. Teď jsem rád, že jsem měl dost mozků, abych se ochránil ve 23 letech, i když jsem byl zamilovaný do uší a dítěte.

Začnu příběh v pořádku: už jsme chtěli dítě po dobu 3 let, jak to nebylo na počátku možné, nepřikládalo velký význam. Leden 2013 mučil zpoždění, apeluji na kliniku na gynekologa s tímto problémem. Udělejte ultrazvuk, jehož výsledek - PCOS. Přiřazení OK Beru 3 měsíce (za které získám 20 kg) Duben 2013 Dělám kontrolní ultrazvuk, říkají, že cysty se vyřešily, můžete tablety zrušit a přerušit plánování dítěte! Moje radost nepoznala hranice, ale nebylo to tam! Můj cyklus je hrozný, možná 42 dní.

Předpověď, otěhotnění dlouho nefunguje, od ledna 2012 lékaři vyřešili můj problém, prolaktin byl na vině za všechno, několik let multifolikulární stav vaječníků, existuje mnoho folikulů, ale vaječná buňka nemůže vyjít ven. V září, zpoždění, byl jsem velmi rozrušený, v příštím cyklu jsem prošel testy, prolaktin je o něco více než 1000, norma je až 500. Rozhodl jsem se pít Cyclodynone, říkají, že srazil prolaktin a není škoda. Všechno jsem nesledoval, ale dnes jsem zjistil, že to nebylo. Cyklus byl 11/21/12, 04.12 provedl test na ovulku, dva proužky, ale to samé, v následujících dnech.

Cyklodinon není poprvé, co ho užívám, jak mi lékař předepíše. Tentokrát piju, aby cysty v mém hrudníku ustoupily a cyklus byl upraven. Obecně platí, že by měl být opilý po dobu 3 měsíců, aby měl účinek, pil jsem pět měsíců, nebudu pít šestý. Po porodu v říjnu jsem si všiml, že moje hrudník začal bolet přímo uprostřed cyklu a před menstruací jsem si myslel, že tam bylo hodně mléka, pil jsem dostinex, svázaný hrudník, mohl projít, ale ne obr. Šel jsem k mamologovi, složil jsem testy, prolaktin.

Začnu příběh v pořádku: už jsme chtěli dítě po dobu 3 let, jak to nebylo na počátku možné, nepřikládalo velký význam. Leden 2013 mučil zpoždění, apeluji na kliniku na gynekologa s tímto problémem. Udělejte ultrazvuk, jehož výsledek - PCOS. Přiřazení OK Beru 3 měsíce (za které získám 20 kg) Duben 2013 Dělám kontrolní ultrazvuk, říkají, že cysty se vyřešily, můžete tablety zrušit a přerušit plánování dítěte! Moje radost nepoznala hranice, ale nebylo to tam! Můj cyklus je hrozný, možná 42 dní.

Krátce a stručně jsem zasadil o svém plánování. Mám nepravidelný cyklus. Se svým manželem opravdu chceme dítě, plánujeme od ledna 2014 a dále. V lednu 2014 šel na LCD, opět zpoždění a po dobu 3 měsíců. Ne, byl jsem testován na hormony, všechno je normální (ale pak se ukázalo, že ne všechno je tak krásné.) G. předepisoval injekce progesteronu, protože M. dostával divigel + duphaston. Užívejte 3 měsíce. Plánujeme a uspějeme, řekl G. s optimismem, ale byl jsem stále naivní (myslel jsem si, že všechno bude fungovat rychle, řekl s rozhořčením JAK PLÁNOVAT PRO 3 MĚSÍCE. TOTO JE TAKÉ DLOUHÁ). Všechno

Něco, co jsem také chtěl udělat. Jsem unavená děvčata. Ještě jsem se nevzdal a možná se nevzdám, ale optimismus se zmenšil a objevil se pocit mé vlastní méněcennosti. Před čtyřmi lety mi připadalo, že kdybych se mohl přestat chránit, bylo to všechno. Ale ne. Jak s tím bojujete? Když pár let nefunguje? Jak udržet bojový duch? Nemohu zadržet slzy, když míjím dětské obchody a hřiště. A to není ani závist, ale pocity bezmocnosti. Mám zvýšený prolaktin (více než 2000).

Kdo pil Allaktin / Dostineks?

Ahoj Dašo, omylem narazil na svůj deník, četl a plakal. Koneckonců, všechno, co se vám stalo, se mi děje, naše příběhy jsou velmi podobné. Nemohl jsem si ani myslet, že existuje člověk se stejnými problémy! Chci vás požádat o radu, co dělat dál a kam se obrátit, aby se konečně utěsnily naše hrášky)) Udělal jste to a soudě podle toho, co jsem četl, to bylo také beznadějné. Začnu příběh v pořádku: chceme dítě na 3 roky.

Nevím, kam napsat, takže píšu do deníku, možná, kdo to měl? Lékař předepsal terzhinan vaginálně, dosinex 2 krát týdně a klacid. Měsíc by měl přijít den před včerejškem. Ani obvyklé znaky nejsou.

mama.tomsk.ru

Místo pro maminky, tatínky a děti!

DOSTINEX

DOSTINEX

Zpráva KrasnaDevitsa »24. září 2008, 21:13

Re: DOSTINEX

Poselství MacheChky ”25.9.2008, 14:52

Re: DOSTINEX

Zpráva pro Meg @ 25.9.2008, 15:27

SLOŽENÍ A FORMA VYDÁNÍ:

kartu. 0,5 mg, № 8 329,18 UAH.

0,5 mg Cabergolinu

Další složky: laktóza, leucin.

№ 3708 od 27. srpna 2004 do 14. května 2009

FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI: dopaminergní derivát ergolinu, který má výrazný a prodloužený účinek snižující prolaktin. Lék inhibuje sekreci prolaktinu přímou stimulací receptorů D2 - dopaminu laktotrofních hypofyzárních buněk. Kromě toho, když se užívá ve vyšších dávkách ve srovnání s těmi, které se používají ke snížení sekrece prolaktinu, má kabergolin centrální dopaminergní účinek díky stimulaci D2 receptorů.

Pokles hladiny prolaktinu v krevní plazmě je zaznamenán 3 hodiny po perorálním podání léku a přetrvává po dobu 7-28 dnů u zdravých dobrovolníků a pacientů s hyperprolaktinemií a až 14-21 dnů, kdy se užívá k potlačení laktosy po porodu. Dostinex se rychle vstřebává v zažívacím traktu, maximální koncentrace v krevní plazmě je dosažena za 0,5–4 hodiny, stravování neovlivňuje absorpci a distribuci kabergolinu. Poločas, měřený rychlostí vylučování v moči, je u zdravých dobrovolníků 63–68 hodin au pacientů s hyperprolaktinemií 79–115 hodin. Vzhledem k dlouhému poločasu rozpadu je rovnovážného stavu dosaženo po 4 týdnech. Přibližně 41–42% léčiva se váže na plazmatické proteiny.

INDIKACE: předepsáno k prevenci fyziologické poporodní laktace nebo k potlačení laktace v následujících případech:

- pokud se matka rozhodne kojení nebo kojení je kontraindikováno buď pro matku, nebo pro dítě;

- během narození nebo potratu.

Přípravek Dostinex je také předepisován k léčbě hyperprolaktinemie, která se projevuje poruchou menstruačního cyklu (amenorea, oligomenorea, anovulace), neplodnost, galaktorea u žen nebo impotence, snížené libido u mužů. Přípravek Dostinex je indikován k léčbě pacientů s adenomy hypofýzy prolaktinu (mikro- a makro-prolaktinomy), idiopatickou hyperprolaktinemií nebo syndromem prázdného tureckého sedla, které jsou hlavními patologickými stavy spojenými s hyperprolaktinemií.

POUŽITÍ: k prevenci laktace po porodu se podává 1 mg jednou denně první den po porodu; k potlačení laktace v ustáleném stavu - 0,25 mg (1/2 tablety) každých 12 hodin po dobu 2 dnů.

Léčba hyperprolaktinémie: Dostinex se užívá 1-2krát týdně (například v pondělí nebo v pondělí a ve čtvrtek). Je nutné zahájit příjem s nižšími dávkami - 0,25 mg (1/2 tablety) nebo 0,5 mg (1 tableta) týdně a v případě potřeby zvýšit dávku v závislosti na terapeutickém účinku a snášenlivosti. Týdenní dávka by měla být postupně zvyšována - o 0,5 mg s měsíčním intervalem. Typicky je terapeutická dávka 1 mg / týden a může se pohybovat od 0,25 do 2 mg / týden. Pro léčbu pacientů s hyperprolaktinemií byly použity dávky do 4,5 mg / týden.

Dávka 1 mg týdně a výše by měla být užívána ve 2 dávkách (nebo více) v závislosti na toleranci. Při stanovení dávky je nutné pacienta vyšetřit, aby se stanovila minimální účinná terapeutická dávka. Po zvolení účinného dávkovacího režimu je vhodné pravidelně (1 krát měsíčně) stanovit hladinu prolaktinu v krevním séru. Normalizace hladin prolaktinu je obvykle pozorována během 2-4 týdnů léčby.

KONTRAINDIKACE: přecitlivělost na kabergolin nebo námelové alkaloidy, selhání jater, toxémie těhotných žen, anamnéza poporodní psychózy.

VEDLEJŠÍ ÚČINKY: Dostinex je obvykle dobře snášen. Pokud se používá k prevenci a potlačení laktace, nejčastěji dochází ke snížení krevního tlaku, závratě, nevolnosti, bolesti hlavy, nespavosti, bolesti břicha (ve většině případů jsou tyto jevy mírné a krátkodobé). Při léčbě hyperprolaktinémie, nevolnosti, bolestí hlavy, snížení krevního tlaku, závratě, bolesti břicha, dyspeptických symptomů, gastritidy, celkové slabosti, zácpy, citlivosti prsou, návalu horka na obličej, deprese, parestézie jsou nejčastěji pozorovány. Tyto symptomy jsou obvykle mírné nebo mírné, objevují se v průběhu prvních 2 týdnů podávání a pak samy odcházejí. Při zrušení přípravku Dostinex zmizí nežádoucí reakce během několika dnů. Vedlejší účinky léčiva jsou závislé na dávce. V případě vzniku výrazných nebo nepřetržitých vedlejších účinků je nutné dočasné snížení dávky, následované postupným nárůstem (například 0,25 mg / týden po dobu 2 týdnů).

ZVLÁŠTNÍ POKYNY: Bezpečnost a účinnost přípravku Dostinex u pacientů s poruchou funkce ledvin a jater nebyla studována. Vzhledem k tomu, že hlavním způsobem vylučování léčiva z těla je vylučování žluči, je žádoucí předepsat lék pacientům se závažným selháním jater. Přípravek Dostinex by měl být používán s opatrností u pacientů s kardiovaskulárními onemocněními, Raynaudovým syndromem, onemocněním jater, selháním ledvin, žaludečním vředem a dvanáctníkovým vředem, gastrointestinálním krvácením nebo závažným duševním onemocněním v anamnéze.

Před jmenováním Dostinexu je nutné vyloučit přítomnost těhotenství a po ukončení léčby lékem je třeba se vyhnout těhotenství po dobu 1 měsíce.

Nepoužívejte lék během těhotenství a kojení. Pokud byl přípravek Dostinex předepsán k inhibici laktace, ale požadovaný účinek nebyl dosažen, měla by se žena zdržet kojení.

Pokud během léčby přípravkem Dostinex dojde k těhotenství, léčba by měla být přerušena.

V případě dlouhodobého užívání přípravku Dostinex je nutné provádět pravidelné gynekologické vyšetření, včetně histologického vyšetření děložního hrdla a histologického vyšetření endometria.

Stejně jako u jiných námelových léků nemůže být přípravek Dostinex použit k prevenci nebo inhibici fyziologické laktace u pacientů s preeklampsií nebo poporodní hypertenzí. Přípravek Dostinex se nedoporučuje k potlačení fyziologické laktace v dávce nad 0,25 mg, protože studie účinnosti a snášenlivosti léčiva v dávce 0,5 mg během fyziologické laktace zdvojnásobuje riziko vedlejších účinků.

Před použitím přípravku Dostinex pro hyperprolaktinemii je nutné diagnostikovat stav hypofýzy a možný vývoj nádoru hypofýzy jako nejčastější příčiny hyperprolaktinémie v kombinaci s amenoreou, galaktorrhou a neplodností.

Dostinex obnovuje ovulaci a fertilitu u žen s hyperprolaktinemickým hypogonadismem, proto se doporučuje provádět těhotenský test každé 4 týdny v průběhu amenorey. Po obnovení menstruace se ženám doporučuje používat mechanickou antikoncepci, aby se zabránilo těhotenství. Pokud během léčby přípravkem Dostinex dojde k těhotenství, léčba se zastaví a stav hypofýzy se monitoruje, protože je možné obnovení klinických projevů hypofýzy.

Vzhledem k tomu, že lék má dlouhý poločas života, po obnovení pravidelného menstruačního cyklu se doporučuje přestat užívat lék jeden měsíc před zamýšlenou koncepcí, aby se zabránilo působení léku na plod. Při těhotenství při užívání přípravku Dostinex je nutné přestat užívat tento lék.

Experiment zjistil, že Dostinex je vylučován do mateřského mléka u potkanů. Přestože studie nebyla prováděna u lidí, mělo by být přerušeno kojení během léčby přípravkem Dostinex.

Bezpečnost a účinnost přípravku Dostinex u pacientů mladších 16 let nebyla studována.

Během prvních několika dnů po užití přípravku Dostinex je třeba dbát zvýšené opatrnosti při řízení vozidel a provádění prací, které vyžadují zvýšenou pozornost.

Interakce: V časných stádiích těhotenství nedošlo k interakci se současnou léčbou methylergoxin maleátem. Navzdory tomu, že neexistují žádné údaje o interakci přípravku Dostinex s jinými alkaloidy ergotu, nedoporučuje se současné podávání těchto léků po dlouhou dobu. Protože účinek přípravku Dostinex se dosahuje přímou stimulací dopaminových receptorů, současné podávání antagonistů dopaminu (například fenothiaziny, butyrofenony, thioxanteny, metoklopramid) se nedoporučuje, protože to může snížit klinickou účinnost přípravku Dostinex.

Při užívání přípravku Dostinex se může vyvinout symptomatická hypotenze, proto by měl být přípravek Dostinex podáván s opatrností spolu s dalšími léky, které snižují krevní tlak.

PŘEDCHÁZENÍ: pokud omylem užijete lék ve velmi vysokých dávkách, nevolnost, zvracení, dyspeptické symptomy, hypotenze, poruchy vědomí (psychóza, halucinace). V případě předávkování jsou přijata obecná opatření k odstranění neabsorbovaného léčiva a v případě potřeby k udržení normální hladiny krevního tlaku. Doporučuje se použití antagonistů dopaminu.

PODMÍNKY PRO UCHOVÁVÁNÍ: při pokojové teplotě (do 25 ° C).

Dostinex a menstruace

Související a doporučené otázky

9 odpovědí

Hledat místo

Co když mám podobnou, ale jinou otázku?

Pokud jste mezi odpověďmi na tuto otázku nenalezli potřebné informace nebo se váš problém poněkud liší od předloženého problému, zeptejte se lékaře na další otázku na této stránce, pokud se jedná o hlavní otázku. Můžete také položit novou otázku a po chvíli na ni naši lékaři odpoví. Je to zdarma. Potřebné informace můžete také vyhledat v podobných otázkách na této stránce nebo na stránce vyhledávání na webu. Budeme velmi vděční, pokud nás doporučíte svým přátelům na sociálních sítích.

Medportal 03online.com provádí lékařské konzultace v režimu korespondence s lékaři na místě. Zde získáte odpovědi od skutečných lékařů ve vašem oboru. V současné době poskytuje místo poradenství v 45 oblastech: alergik, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetik, gynekolog, homeopat, dermatolog, dětský gynekolog, dětský neurolog, dětský neurolog, dětský endokrinolog, dietolog, imunolog, infektolog, dětský neurolog, pediatrický chirurg, dětský endokrinolog, odborník na výživu, imunolog, infektiolog, dětský neurolog, pediatrický lékař, imunolog logoped, Laura, mamolog, lékařský právník, narkolog, neuropatolog, neurochirurg, nefrolog, onkolog, onkolog, ortopedický chirurg, oftalmolog, pediatr, plastický chirurg, proktolog, Psychiatr, psycholog, pulmonolog, revmatolog, sexuolog-androlog, zubař, urolog, lékárník, fytoterapeut, flebolog, chirurg, endokrinolog.

Odpovídáme 95,23% otázek.

Pacientovy recenze o léku Dostinex

Dostinex je lék určený k potírání hyperprolaktinémie. Účinnou látkou tohoto léčiva je kabergolin, který rychle a účinně snižuje prolaktin. Níže jsou uvedeny recenze pacientů o tomto přípravku.

Tento lék je tedy předepisován k zastavení nebo potlačení laktace, léčbě patologií, jako je galaktorea, anovulace, oligomenorea, amenorea, stejně jako stavy spojené s poruchou funkce hypofýzy, které jsou doprovázeny nadměrnou sekrecí prolaktinu.

Výhody a nevýhody Dostinexu můžete vyhodnotit na základě níže uvedených recenzí.

Pacientovy recenze o léku Dostinex

„Chci se podělit o své zkušenosti s užíváním drogy Dostinex. Rozhodl jsem se dokončit laktaci, když byl můj syn 1 rok a 5 měsíců. Pravděpodobně bych ji dlouho krmil, kdyby dítě nepřestalo nabírat na váze. Odstavit syna nebylo tak těžké, jak jsem si myslel. Nicméně hrudník ztvrdl jako kámen, zatímco šíleně nemocný. První den jsem si uvědomil, že bez rady svého gynekologa nemůžu. Doporučila mi Dostinex jako nástroj, který vám pomůže rychle a efektivně.

První půlhodina po podání byla doprovázena vedlejšími účinky. Po užití přípravku Dostinex bylo pociťováno těžké závratě a slabost, jak se ukázalo, tlak se snížil. Doporučuje se užívat lék podle [informací o dávce léku a četnosti podání odstraněných z místa použití] (v balení pouze 2 tablety).

Jednal jsem podle pokynů, každé podávání léku bylo doprovázeno snížením krevního tlaku. Nicméně, doslova v první den takové léčby, jsem si všiml, že tam bylo méně a méně mléka. Zanedlouho zanikla i potřeba dekantace. Někde za týden nebylo téměř žádné mléko. Po horké lázni však začal znovu přicházet. Pravda je v tekutině, také jsem se neomezovala. Kojení však bylo již bezvýznamné a zvládl jsem to brát šalvějový vývar. “

„Po odstavení dítěte z mateřského mléka se na radu gynekologa rozhodl pít Dostinex. Lékař mi slíbil rychlý účinek a úlevu od mého trápení, ale ukázalo se, že tomu tak bylo. Po první pilulce (dvě dávky) začala noční můra. Tlak se snížil a silně (80/60) se objevila úzkost, strach. Všechno to skončilo mdlou.

Aspoň, že doma jsem nebyl sám a našel jsem někoho, kdo by mi pomohl. Pokud jde o mléko, začalo se snižovat pouze za měsíc a půl a pak po dalších metodách „babičky“ (oblékání prsu, omezování tekutin). Obecně jsem s drogou vůbec spokojen. “

„Musel jsem ukončit kojení docela brzy (3,5 měsíce po porodu), protože samotné dítě odmítlo mateřské mléko. Vyhodil celý internet, vybral jsem si, jak se mi zdá, nejrychleji působící lék - Dostinex. Také jsem si přečetl návod k použití a podíval se na přibližnou cenu. Chci poznamenat, že cena za to by měla být odhadnuta předem v různých lékárnách, protože se může lišit o 400 rublů a koupila jsem si Dostinex za 366 rublů.

Večer jsem se rozhodla začít užívat lék. Po první polovině pilulky se objevila bolest hlavy, únava. Ráno jsem si vzala spřízněnou duši, po které jsem cítila strašnou ospalost, letargii, i můj manžel musel sedět s dítětem. Mléko bylo vyrobeno stejně, musel jsem to vyjádřit. Večer jsem vypila třetí polovinu. Intenzivní bolest hlavy, ospalost, nesrozumitelná těžkost v žaludku, hrozná nevolnost. Teprve po užívání léků proti bolesti bylo možné usnout.

Ráno vzala poslední polovinu. Zároveň si všimla, že mléko se od večera nezvyšovalo, což bylo obzvláště příjemné. Už jsem necítil žádné vedlejší účinky nebo nepohodlí. Po několika měsících jsem úplně oddělen a teď mám šťastný život. “

„Před 8 lety jsem operoval o fibroadenomu hrudníku vpravo. O čtyři roky později jí hrudník začal těžce zranit, což ji přivedlo k lékaři. Po ultrazvuku bylo zjištěno počáteční stadium polycystiky. Připisovali lék, který byl neúčinný. Pak byl jmenován Dostinex. Bylo nutné je pít ve 14 a 21 dnech na podlaze tablety.

Po první tabletce jsem cítil úlevu. Těsně před menstruací se cítila obvyklá bolest a bolest v hrudi. Tyto projevy dále zmírnily. Musel jsem užívat prášky více než 1 rok. Během této doby nebyly pozorovány žádné vedlejší účinky, hmotnost zůstala stejná. Jedinou nevýhodou je vysoká cena, která roste a roste, což je obzvláště urážlivé, pokud jde o dlouhý průběh léčby. “

„Byl jsem konfrontován s lékem Dostineks o léčbě neplodnosti. Jak se ukázalo, důvodem, proč nemůžu se mnou otěhotnět, je hyperprolaktinémie. Dostinex byl jmenován. Ukázalo se, že je to velmi drahé (asi 2500 rublů), a to bylo nutné vzít na šest měsíců. Po měsíci léčby provedl krevní test, hladina prolaktinu se mírně snížila. Postupně do konce kurzu se hladina hormonu vrátila do normálu a teď jsem konečně těhotná. Lék je velmi účinný, ale drahý.

„Dvakrát jsem se přiblížil k Dostinexovi. Poprvé jsem ho musel pít, jak předepsal lékař pro léčbu galaktorea.

Důvod pro to nebyl objasněn, ale prolaktin byl zvýšen. Několik měsíců brala lék podle daného režimu, účinek byl dobrý. Kromě toho se ukázalo, že účinek této drogy je tak silný, že na pozadí léčby bylo dokonce možné otěhotnět (to dříve nefungovalo). Ihned jsem přestal (a) užívat tento lék. I když jsem byl trochu znepokojen skutečností, že dítě bylo pojato při užívání léku, všechno fungovalo - dítě se narodilo zdravé.

Po roce kojení jsem se rozhodl znovu užívat přípravek Dostinex. Tentokrát, s výjimkou zhoršení celkového stavu, se nic nezměnilo. Potlačení laktace v dostatečném objemu také selhalo. Chci poznamenat, že je však lepší užívat tento lék pouze na doporučení lékaře, a ne nezávisle. “

„Napadlo se mi, že jsem pila Dostinex 2. Když jsem ho poprvé vzal s Utrozhestanem. Tato léčba trvala asi šest měsíců. Nevím, co to je, ale můj obličej byl pokryt tlustým akné, se kterým jsem bojoval další tři měsíce po vysazení léku.

Podruhé lékaři opět předepsali Dostinex (mám vysokou hladinu prolaktinu). Obě doby před léčbou jsem získal hodně váhy, a když jsem vzal lék jsem ztratil na váze, vrátil jsem se do normálu.

Tento lék je poměrně drahý, což je zvláště patrné u dlouhých léčebných cyklů. Stále může existovat řada vedlejších účinků ve formě:

  • akné, které je obtížné vyléčit;
  • ospalost;
  • náhlé změny hmotnosti;
  • zvýšit chuť k jídlu na začátku léčby;
  • změny nálady.

U dvou chodů se změnil „soubor“ vedlejších účinků. Účinek tohoto léku je dlouhý, ale časem je zapotřebí druhý průběh léčby. V důsledku měsíční léčby klesají hladiny prolaktinu pod normální úroveň. “

„Asi před rokem jsem byl diagnostikován cysty hypofýzy, v důsledku čehož se hladina prolaktinu ve mně zdvojnásobila, což bylo doprovázeno příslušným porušením.

Průběh léčby trval přibližně 3 měsíce, během kterých se tyto vedlejší účinky objevily jako: neustálá slabost a slabost, silné snížení krevního tlaku a nevolnost.
Hladina prolaktinu však byla snížena na dolní hranici normálu. Droga není levná a těžko tolerovatelná, ale účinná.

„Dostinex je poměrně závažná hormonální látka. Zpravidla se předepisuje pro hyperprolaktinemii (zvýšený obsah prolaktinu v krvi), menstruační poruchy nebo patologie hypofýzy. Protože se jedná o hormonální lék, jeho účinek na tělo může být odlišný.

Dostinex je naprosto nemožné bez svolení. Tento lék je předepsán výhradně na radu lékaře a jako záloha. Tento lék může narušit funkčnost štítné žlázy ovlivněním aktivity hypofýzy.

Užívání této drogy by mělo být bráno vážně, jako kdyby byly užívány nesprávně, endokrinní poruchy se mohou vyvinout. “

„Chci říct příběh mé přítelkyně. Po porodu její dcera opustila prsa, zatímco ještě v porodnici (ukazuje se, že se to také děje). Mléko, bohužel, bylo moc. Obtěžování, bandážování zřejmě nepomohlo, ani tyto neustálé bolesti v prsou a tvrdnutí ji úplně mučily.

Lékař předepsal Dostinex. Začala ho pít podle instrukcí, po dvou dnech kurzu byl patrný účinek, ale stále bylo hodně mléka. Musel jsem si koupit další pilulku. Asi po týdnu nebylo téměř žádné mléko. Čím více mléka žena produkuje, tím déle by měla být léčba. Nevšimla si žádných zvláštních vedlejších účinků, zvláště když byla v porodnici. “

Závěr

Na základě hodnocení lze shrnout, že lék Dostinex má řadu pozitivních i negativních účinků, včetně následujících funkcí:

  • Vysoká účinnost a rychlost.
  • Vysoké náklady na lék.
  • Potřeba kontrolovat hladinu prolaktinu během dlouhého průběhu léčby.
  • Těžká tolerance a různé vedlejší účinky.

Dostinex tak není posledním místem mezi léky na potlačení laktace, normalizací funkce hypofýzy a vaječníků.

Klíčem k úspěšnému užívání této drogy je konzultace s kompetentním odborníkem, dodržování pravidel užívání drogy a pozitivní přístup ženy!

Dostinex

Popis:

Dostinex - lék pro léčbu onemocnění spojených s hyperprolaktinemií. Hlavní účinnou složkou léčiva je kabergolin, který dlouhodobě snižuje hladinu prolaktinu v krvi. Do 3 hodin po užití dosintexu se hladina prolaktinu sníží a účinek trvá od 7 do 28 dnů. Léčivo je dostupné ve formě tablet pro orální podání.

Indikace:

Přípravek Dostinex je určen pro osoby starší 16 let užívané ústy během jídla. Základem pro užívání léku je prevence nebo potlačení postpartum laktace a onemocnění spojených s hyperprolaktinemií (amenorea, oligomenorea, anovulace, galaktorea).

Schéma příjmu:

Dostinex se užívá perorálně, nejlépe s jídlem. Aby se zabránilo laktaci - 2 tablety (1 mg) první den po porodu, jednou. Pro potlačení již objeveného mléka užívejte 1/2 tablety (0,25 mg) dvakrát denně po dobu dvou dnů (celková dávka 1 mg). Pro léčbu poruch spojených s hyperprolaktinemií jmenujte 1 tabletu (0,5 mg) týdně v 1 nebo 2 dávkách. Léčba trvá 2-4 týdny.

Formy vydání:

Dostinex se vyrábí ve formě plochých podlouhlých tablet bílé barvy, balených v tmavých skleněných lahvích po 2 nebo 8 kusech, v kartonovém svazku 1 lahvičce.

Kontraindikace:

Přípravek Dostinex je kontraindikován u osob mladších 16 let, těhotných a kojících žen, osob s přecitlivělostí na léčivo. S velkou opatrností je třeba brát s arteriální hypertenzí, která se objevila během těhotenství, s těžkými kardiovaskulárními onemocněními.

Složení:

Složení léčiva Dostinex zahrnuje účinnou účinnou látku kabergolin, jakož i pomocné látky leucin a bezvodou laktózu.

Formy vydání:

Aplikace:

Recenze:

Kdo by šukal. Cekc-Poisk.Ga

Mám také PCR diagnostiku. Dostinex byl také předepsán. Viděl jsem půl torusového měsíce. Alokace prošly. po měsíci to všechno začalo znovu. Velmi nemocná hruď před tím. Šel jsem k ultrazvuku, také k mamologovi-ankologistovi. Také předepisovala dostinex.

Ahoj, Olesya, přečetla jsem tvoji zpětnou vazbu o hyperprolaktinémii na fóru, začala jsem se zabývat stejným problémem, Dostinexem a kolik jsi pila, abys to převzala?

Jmenuji se Olesya. Příčinou mé neplodnosti byla hyperprolaktinémie, endokrinolog, gynekolog, který předepsal dostinex, řekl, že prolaktin by měl být normalizován, musíte ho užívat po dlouhou dobu, ale vědět, že náklady na lékárnu jsou pro mě velmi drahé (2700rub.) A musí být minimálně 6 Nemám takové peníze, je to velmi drahé V lékárně mi kompetentní lékárník doporučil, abych si koupil Brigolak Ave, přečetl jsem si instrukce, složení je stejné jako u Dostinexu, aplikační schéma se neliší. stojí mnohem méně - 830 rublů, začal jsem přijímat vyhlídky BE GOLAK: Za měsíc přišla za doktorem a podle analýz se hladina prolaktinu mírně snížila, začaly kontrolovat hladinu prolaktinu a lékařka pokračovala v užívání přípravku Bergolak Ave, zejména výsledky její analýzy byly příjemně potěšeny, postupně se hladina prolaktinu vrátila do normálu. Konečně jsem těhotná. Čekání na dlouho očekávané dítě.

mama.tomsk.ru

Místo pro maminky, tatínky a děti!

DOSTINEX

DOSTINEX

Zpráva KrasnaDevitsa »24. září 2008, 21:13

Re: DOSTINEX

Poselství MacheChky ”25.9.2008, 14:52

Re: DOSTINEX

Zpráva pro Meg @ 25.9.2008, 15:27

SLOŽENÍ A FORMA VYDÁNÍ:

kartu. 0,5 mg, № 8 329,18 UAH.

0,5 mg Cabergolinu

Další složky: laktóza, leucin.

№ 3708 od 27. srpna 2004 do 14. května 2009

FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI: dopaminergní derivát ergolinu, který má výrazný a prodloužený účinek snižující prolaktin. Lék inhibuje sekreci prolaktinu přímou stimulací receptorů D2 - dopaminu laktotrofních hypofyzárních buněk. Kromě toho, když se užívá ve vyšších dávkách ve srovnání s těmi, které se používají ke snížení sekrece prolaktinu, má kabergolin centrální dopaminergní účinek díky stimulaci D2 receptorů.

Pokles hladiny prolaktinu v krevní plazmě je zaznamenán 3 hodiny po perorálním podání léku a přetrvává po dobu 7-28 dnů u zdravých dobrovolníků a pacientů s hyperprolaktinemií a až 14-21 dnů, kdy se užívá k potlačení laktosy po porodu. Dostinex se rychle vstřebává v zažívacím traktu, maximální koncentrace v krevní plazmě je dosažena za 0,5–4 hodiny, stravování neovlivňuje absorpci a distribuci kabergolinu. Poločas, měřený rychlostí vylučování v moči, je u zdravých dobrovolníků 63–68 hodin au pacientů s hyperprolaktinemií 79–115 hodin. Vzhledem k dlouhému poločasu rozpadu je rovnovážného stavu dosaženo po 4 týdnech. Přibližně 41–42% léčiva se váže na plazmatické proteiny.

INDIKACE: předepsáno k prevenci fyziologické poporodní laktace nebo k potlačení laktace v následujících případech:

- pokud se matka rozhodne kojení nebo kojení je kontraindikováno buď pro matku, nebo pro dítě;

- během narození nebo potratu.

Přípravek Dostinex je také předepisován k léčbě hyperprolaktinemie, která se projevuje poruchou menstruačního cyklu (amenorea, oligomenorea, anovulace), neplodnost, galaktorea u žen nebo impotence, snížené libido u mužů. Přípravek Dostinex je indikován k léčbě pacientů s adenomy hypofýzy prolaktinu (mikro- a makro-prolaktinomy), idiopatickou hyperprolaktinemií nebo syndromem prázdného tureckého sedla, které jsou hlavními patologickými stavy spojenými s hyperprolaktinemií.

POUŽITÍ: k prevenci laktace po porodu se podává 1 mg jednou denně první den po porodu; k potlačení laktace v ustáleném stavu - 0,25 mg (1/2 tablety) každých 12 hodin po dobu 2 dnů.

Léčba hyperprolaktinémie: Dostinex se užívá 1-2krát týdně (například v pondělí nebo v pondělí a ve čtvrtek). Je nutné zahájit příjem s nižšími dávkami - 0,25 mg (1/2 tablety) nebo 0,5 mg (1 tableta) týdně a v případě potřeby zvýšit dávku v závislosti na terapeutickém účinku a snášenlivosti. Týdenní dávka by měla být postupně zvyšována - o 0,5 mg s měsíčním intervalem. Typicky je terapeutická dávka 1 mg / týden a může se pohybovat od 0,25 do 2 mg / týden. Pro léčbu pacientů s hyperprolaktinemií byly použity dávky do 4,5 mg / týden.

Dávka 1 mg týdně a výše by měla být užívána ve 2 dávkách (nebo více) v závislosti na toleranci. Při stanovení dávky je nutné pacienta vyšetřit, aby se stanovila minimální účinná terapeutická dávka. Po zvolení účinného dávkovacího režimu je vhodné pravidelně (1 krát měsíčně) stanovit hladinu prolaktinu v krevním séru. Normalizace hladin prolaktinu je obvykle pozorována během 2-4 týdnů léčby.

KONTRAINDIKACE: přecitlivělost na kabergolin nebo námelové alkaloidy, selhání jater, toxémie těhotných žen, anamnéza poporodní psychózy.

VEDLEJŠÍ ÚČINKY: Dostinex je obvykle dobře snášen. Pokud se používá k prevenci a potlačení laktace, nejčastěji dochází ke snížení krevního tlaku, závratě, nevolnosti, bolesti hlavy, nespavosti, bolesti břicha (ve většině případů jsou tyto jevy mírné a krátkodobé). Při léčbě hyperprolaktinémie, nevolnosti, bolestí hlavy, snížení krevního tlaku, závratě, bolesti břicha, dyspeptických symptomů, gastritidy, celkové slabosti, zácpy, citlivosti prsou, návalu horka na obličej, deprese, parestézie jsou nejčastěji pozorovány. Tyto symptomy jsou obvykle mírné nebo mírné, objevují se v průběhu prvních 2 týdnů podávání a pak samy odcházejí. Při zrušení přípravku Dostinex zmizí nežádoucí reakce během několika dnů. Vedlejší účinky léčiva jsou závislé na dávce. V případě vzniku výrazných nebo nepřetržitých vedlejších účinků je nutné dočasné snížení dávky, následované postupným nárůstem (například 0,25 mg / týden po dobu 2 týdnů).

ZVLÁŠTNÍ POKYNY: Bezpečnost a účinnost přípravku Dostinex u pacientů s poruchou funkce ledvin a jater nebyla studována. Vzhledem k tomu, že hlavním způsobem vylučování léčiva z těla je vylučování žluči, je žádoucí předepsat lék pacientům se závažným selháním jater. Přípravek Dostinex by měl být používán s opatrností u pacientů s kardiovaskulárními onemocněními, Raynaudovým syndromem, onemocněním jater, selháním ledvin, žaludečním vředem a dvanáctníkovým vředem, gastrointestinálním krvácením nebo závažným duševním onemocněním v anamnéze.

Před jmenováním Dostinexu je nutné vyloučit přítomnost těhotenství a po ukončení léčby lékem je třeba se vyhnout těhotenství po dobu 1 měsíce.

Nepoužívejte lék během těhotenství a kojení. Pokud byl přípravek Dostinex předepsán k inhibici laktace, ale požadovaný účinek nebyl dosažen, měla by se žena zdržet kojení.

Pokud během léčby přípravkem Dostinex dojde k těhotenství, léčba by měla být přerušena.

V případě dlouhodobého užívání přípravku Dostinex je nutné provádět pravidelné gynekologické vyšetření, včetně histologického vyšetření děložního hrdla a histologického vyšetření endometria.

Stejně jako u jiných námelových léků nemůže být přípravek Dostinex použit k prevenci nebo inhibici fyziologické laktace u pacientů s preeklampsií nebo poporodní hypertenzí. Přípravek Dostinex se nedoporučuje k potlačení fyziologické laktace v dávce nad 0,25 mg, protože studie účinnosti a snášenlivosti léčiva v dávce 0,5 mg během fyziologické laktace zdvojnásobuje riziko vedlejších účinků.

Před použitím přípravku Dostinex pro hyperprolaktinemii je nutné diagnostikovat stav hypofýzy a možný vývoj nádoru hypofýzy jako nejčastější příčiny hyperprolaktinémie v kombinaci s amenoreou, galaktorrhou a neplodností.

Dostinex obnovuje ovulaci a fertilitu u žen s hyperprolaktinemickým hypogonadismem, proto se doporučuje provádět těhotenský test každé 4 týdny v průběhu amenorey. Po obnovení menstruace se ženám doporučuje používat mechanickou antikoncepci, aby se zabránilo těhotenství. Pokud během léčby přípravkem Dostinex dojde k těhotenství, léčba se zastaví a stav hypofýzy se monitoruje, protože je možné obnovení klinických projevů hypofýzy.

Vzhledem k tomu, že lék má dlouhý poločas života, po obnovení pravidelného menstruačního cyklu se doporučuje přestat užívat lék jeden měsíc před zamýšlenou koncepcí, aby se zabránilo působení léku na plod. Při těhotenství při užívání přípravku Dostinex je nutné přestat užívat tento lék.

Experiment zjistil, že Dostinex je vylučován do mateřského mléka u potkanů. Přestože studie nebyla prováděna u lidí, mělo by být přerušeno kojení během léčby přípravkem Dostinex.

Bezpečnost a účinnost přípravku Dostinex u pacientů mladších 16 let nebyla studována.

Během prvních několika dnů po užití přípravku Dostinex je třeba dbát zvýšené opatrnosti při řízení vozidel a provádění prací, které vyžadují zvýšenou pozornost.

Interakce: V časných stádiích těhotenství nedošlo k interakci se současnou léčbou methylergoxin maleátem. Navzdory tomu, že neexistují žádné údaje o interakci přípravku Dostinex s jinými alkaloidy ergotu, nedoporučuje se současné podávání těchto léků po dlouhou dobu. Protože účinek přípravku Dostinex se dosahuje přímou stimulací dopaminových receptorů, současné podávání antagonistů dopaminu (například fenothiaziny, butyrofenony, thioxanteny, metoklopramid) se nedoporučuje, protože to může snížit klinickou účinnost přípravku Dostinex.

Při užívání přípravku Dostinex se může vyvinout symptomatická hypotenze, proto by měl být přípravek Dostinex podáván s opatrností spolu s dalšími léky, které snižují krevní tlak.

PŘEDCHÁZENÍ: pokud omylem užijete lék ve velmi vysokých dávkách, nevolnost, zvracení, dyspeptické symptomy, hypotenze, poruchy vědomí (psychóza, halucinace). V případě předávkování jsou přijata obecná opatření k odstranění neabsorbovaného léčiva a v případě potřeby k udržení normální hladiny krevního tlaku. Doporučuje se použití antagonistů dopaminu.

PODMÍNKY PRO UCHOVÁVÁNÍ: při pokojové teplotě (do 25 ° C).

O Nás

Farmaceutický průmysl nestojí v klidu - každý rok vydává stále složitější a účinnější léky.Inzulín není výjimkou - objevují se nové verze hormonu, které mají usnadnit život pacientům s diabetem, který se každým rokem stává stále více a více.